Berlin-Chemie Menarini Hrvatska d.o.o. / Tvrtka / Istraživanje i razvoj / Farmaceutski razvoj /

Glavni izbornik


Farmaceutski razvoj

Kombinacija aktivnih i pomoćnih tvari čine lijek

Izraz "galenski" potječe od imena grčko-rimskog liječnika Klaudija Galena (lat. Claudius Galenus). On je utemeljio osnove sustava učinkovitih doza lijekova i time postavio temelje suvremene medicine.

Djelatnici Odjela za razvoj galenskih pripravaka tvrtke BERLIN-CHEMIE (engleski: Pharmaceutical Development Department), razvijaju proizvodne procese za dobivanje gotovih lijekova iz aktivnih tvari. Konkretno govoreći, razvijaju se recepture za:

  • čvrste oblike lijekova, kao što su tablete i liofilizati
  • polučvrste oblike lijekove, kao što su masti i kreme
  • tekuće lijekove, kao što su otopine i otopine za ubrizgavanje

Na novim formulacijama lijekova zatim se provode testiranja postojanosti. Odjel za razvoj galenskih pripravaka također proizvodi sve neophodne količine uzoraka lijekova potrebnih za klinička ispitivanja kojima se potvrđuju učinkovitost i sigurnost.

Djelatnici Odjela za razvoj galenskih pripravaka trenutačno rade na 50 različitih projekata u okviru Odjela za istraživanje i razvoj MENARINI Grupe.

Iznimno motivirani djelatnici raspolažu suvremenim laboratorijiima, tehnologijom čistih prostorija i novom opremom za proizvodnju i pakiranje. To im omogućuje vrhunsku razinu proizvodnje uzoraka lijekova za klinička ispitivanja.


PRETRAŽI