BERLIN-CHEMIE

Sve za zdravlje

BERLIN-CHEMIE inovativan je međunarodni proizvođač lijekova s bogatom tradicijom. Od 1992. tvrtka BERLIN-CHEMIE članica je MENARINI grupe koja djeluje globalno, a desetljećima je lider na talijanskom farmaceutskom tržištu. Tvrtka osnovana u Napulju 1886., a čije je sjedište u Firenci, tijekom generacija razvila se u obiteljsku farmaceutsku tvrtku koja posluje globalno. Unutar MENARINI grupe tvrtka BERLIN-CHEMIE odgovorna je za farmaceutsku djelatnost u Njemačkoj, istočnoj Europi i regiji ZND-a. Uz to, Berlin je jedno od središnjih istraživačkih mjesta Grupe.

> 5.000 zaposlenih

> 30 tržišta

1,7 milijardi eura prodaje

Dinamičan rast, inovativni lijekovi i bogato iskustvo stečeno u nekoliko generacija zaštitni su znakovi tvrtke BERLIN-CHEMIE. U Berlin-Adlershofu naša povijest seže u daleku 1890. godinu. Naši zaposlenici dijelom su iz obitelji koje već pet generacija sudjeluju u djelatnostima razvoja, proizvodnje i prometa lijekova. Posebno blisko i uz potpunu predanost surađujemo s našom središnjicom u Berlinu.

No istovremeno smo kozmopolitska tvrtka. Sveukupno zapošljavamo više od 5000 ljudi 70 različitih nacionalnosti. Stručna izobrazba već je desetljećima tradicija u tvrtki BERLIN-CHEMIE i za svoju aktivnost na tom području tvrtka je primila višestruka priznanja industrijske i trgovačke komore. Ta raznolikost jedna je od naših najvećih snaga.

Rezultati tvrtke BERLIN-CHEMIE

Posljednjih godina BERLIN-CHEMIE bilježi stope rasta koje premašuju stope rasta farmaceutskog tržišta. Taj izvrstan rezultat potvrđuje strategiju tvrtki BERLIN-CHEMIE i MENARINI kojom se poseban naglasak stavlja na razvoj inovativnih lijekova. Pritom najveću pozornost posvećujemo opsežnoj edukaciji i kvaliteti rada naših znanstveno usmjerenih prodajnih timova. Zahvaljujući tom neprekidnom naporu BERLIN-CHEMIE uživa izvrstan ugled u zdravstvenom sektoru, posebno kod liječnika opće prakse i specijalista.

Sveukupno, tvrtka BERLIN-CHEMIE isporučuje lijekove u više od 30 zemalja, a ima podružnice u više od 26 zemalja. Tvrtka BERLIN-CHEMIE jedan je od vodećih proizvođača lijekova u istočnoj Europi i regiji ZND-a. Zahvaljujući svojoj povijesnoj prisutnosti u regiji, tvrtka BERLIN-CHEMIE može se pohvaliti izvrsnim poznavanjem lokalnih tržišta, sofisticiranom distribucijskom mrežom i suvremenim proizvodnim pogonom u Kalugi u Rusiji.

Daljnje teme