MENARINI grupa

Vodeća talijanska farmaceutska tvrtka

MENARINI grupa sa sjedištem u Firenci vodeća je talijanska farmaceutska tvrtka. Djeluje u više od 130 zemalja diljem svijeta. S više od 125 godina povijesti, Grupa jamči međunarodno priznatu kvalitetu.

Više od 17.000 zaposlenika MENARINI grupe svakodnevno se trudi ponuditi inovativna zdravstvena rješenja i poboljšati živote ljudi. Godišnji promet Grupe na svjetskoj razini iznosi 3,6 milijardi eura.

> 17.000 zaposlenih

> 130 zemalja

3,6 milijardi eura prodaje

Financijski rezultati svjedoče o učinkovitoj strategiji koja se temelji na istraživanju, inovacijama i internacionalizaciji, kao i sposobnosti prepoznavanja i ispunjavanja potreba i liječnika i bolesnika.

Jedna od ključnih snaga MENARINI filozofije je suradnja s međunarodnim partnerima: cilj je razviti sinergije koje vode do inovativnih rješenja, farmaceutskih proizvoda i usluga u zdravstvenom sektoru.

U MENARINI grupi okosnica je zajedničke korporativne strategije visoka razina kvalitete. Sve korporativne strukture uključene su u različite razine procesa proizvodnje lijekova: učinkovit sustav koji je stvorio jedinstvenu operativnu referencu kako bi se osigurala kvaliteta u svakoj fazi, od istraživanja do proizvodnje, od prodaje do pružanja znanstvenih informacija. Sve to radimo s jednim ciljem, a to je: izvrsnost.

Diljem svijeta Grupa ima sedam istraživačkih centara i 16 proizvodnih pogona, koji godišnje proizvedu više od 585 milijuna jedinica lijekova.

Rast Grupe ostao je stalan što se tiče prometa i radne snage i rezultat je korporativne strategije koja se temelji na istraživanju i razvoju te internacionalizaciji. Takav način promišljanja pogoduje i tvrtki BERLIN-CHEMIE, koja dosljedno i uspješno promiče tu strategiju u svojem području odgovornosti.

Daljnje teme